Menu Sluiten

Koningsdag 2020

Vorig jaar vierde ik zo Koningsdag. In een glittertop. Met een beetje teveel gouden oogschaduw op. Dit jaar zit ik zonder make-up in een versleten T-shirt op de bank. Om de dag toch een koninklijk tintje te geven had ik bedacht dat het leuk is om iets te vertellen over de link tussen koningshuizen en astrologie.

Misschien ken je de film Elizabeth I wel waarin actrice Cate Blanchett een scene speelt met een astroloog. Deze astroloog, John Dee, heeft echt bestaan en koningin Elizabeth I liet zich altijd adviseren door hem. In de tijd dat Elizabeth haar zus opvolgde was er nogal wat tumult over de opvolging. Om er zeker van te zijn dat de dag van haar kroning naar wens zou verlopen liet ze John Dee de beste dag kiezen op basis van de stand van de planeten. En ja hoor, het bleek een geslaagde dag. Ze schitterde in haar gouden jurk. Er was muziek en lekker eten. Er werd gelachen en gedanst. Eigenlijk zoals wij altijd doen met Koningsdag. Maar ja……

Een andere bekende voorspelling van John Dee is de overwinning op de Spaanse vloot Armada. Het was in die tijd, 1588, heel normaal dat als je ten strijde trok je dat eerst even overlegde met je hof-astroloog. Ook bij andere belangrijke beslissingen zoals trouwen, reizen of het ondergaan van een operatie, checkten de mensen met geld eerst even bij hun favoriete astroloog. Want het was wel erg duur zo’n consult en daarom voorbehouden aan koningen, koninginnen en keizers.

De bekendste hof-astroloog is toch wel Nostradamus. Hij voorspelde Catherina de Medici van Frankrijk dat haar man koning Henri II dodelijk gewond zou raken aan zijn oog. Het kwam uit: Henri II werd geraakt door een speer en stierf een paar dagen later. Nostradamus voorspelde ook dat alle zonen van Catherina koning zouden worden. Dit kwam ook uit.

Net als de koninginnen Elizabeth I en Catherina de Medici sprak Princess Diana haar astrologe regelmatig. Ze belde Debbie Frank soms zelfs 3 keer per dag. Debbie voorspelde Diana: ‘’Er komt een grote levensverandering aan’’. Dit was de dag dat ze verongelukte. Voor Diana’s zoon Harry zou er ‘’a future connection with America’’ zijn. Nou, dat is ook uitgekomen.

Of koning Willem-Alexander en koningin Maxima een astroloog hebben aan het hof weet ik niet. Wel is bekend dat de Thaise koning Maha Vajiralongkorn er een heeft. In 2019 koos hof astroloog Chatchai Pinngern de dag dat de kroning het beste plaats zou moeten vinden. De horoscoop voor die dag werd zelfs in een gouden plaquette gegoten.

Een gouden plaquette kan ik je niet bieden. Maar dat is niet nodig, toch? Wel kan ik de gunstigste planeetposities uitzoeken voor een dag die jouw speciale dag gaat worden. Dus als je wilt weten wanneer jij weer eens gaat shinen dan email je me op: cecile@loveforecaster.com