Menu Sluiten

Bevrijdingsdag 2020

Vrijheid. Vorig jaar was het nog iets waar we ons in Nederland niet druk over hoefden te maken. Een paar maanden verder en we mogen niet zomaar gaan en staan waar we willen.

Hoog tijd om iets meer te weten te komen over de planeet die symbolisch heerst over begrippen als vrijheid, groei, ontwikkeling, normbesef, optimisme, geluk en overdaad. Want wat betekenen deze begrippen voor jou?

In de mythologie is Jupiter de enige die niet door zijn vader, Saturnus, werd opgegeten. Hij had dus geluk. Jupiter overwon de pogingen van een autoriteit om de macht te behouden. Iets om over na te denken de komende dagen. Jupiter gaat namelijk op 14 mei retrograde lopen.

Tijdens de retrograde periode worden we in de pauze stand gezet om er zeker van te zijn dat we klaar zijn om te ontvangen als Jupiter weer direct gaat lopen op 12 september. Nog meer pauze? Ja echt, dit is een goed moment voor zelfanalyse en innerlijke groei. Jupiter Retrograde betekent dat er een gebied is in je leven is dat zo belangrijk is dat er extra tijd voor nodig is om je te ontwikkelen voordat je verder gaat.

Retrograde Jupiter is een fase die je ertoe aanzet het pad wat je loopt, de principes die je volgt te heroverwegen. Hierdoor is deze fase het startpunt voor een interne reis. We kunnen momenteel ook niet anders reizen dan in onze gedachten. Deze reis naar binnen heeft betekenis.

Misschien is er een bepaald patroon in je leven dat uit de hand is gelopen. Overdaad schaadt. Eten, drinken, drugs, seks, shoppen. Als je verslaafd bent, ben je niet werkelijk vrij. In dit geval biedt Jupiter retrograde een kans deze kwesties te erkennen.

De graden waarin Jupiter retrograde gaat en weer direct gaat lopen vallen op een bepaalde plek in je horoscoop. Dit is het levensgebied waar het nu om gaat. Je wordt als het ware uitgenodigd om eens stevig over jezelf te filosoferen. Want wat is jouw visie als het gaat over zaken als ethiek en normen? Tijdens de retrograde periode zou je over een aantal zaken wel eens een heel andere mening kunnen krijgen.

Voor de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok is dit wat pittiger. Want Jupiter loopt in die periode door Steenbok, een Hoofdteken, dus alle Hoofdtekens worden hierdoor getriggerd. Deze tekens zijn geïnteresseerd in actie, in nieuwe dingen opstarten, Ze zijn snel verveeld. Ze zullen de stimuli van buitenaf missen.

Jupiter staat voor de ontdekkingsreiziger in ons en je zult nu dingen over jezelf ontdekken die je eerst niet voor mogelijk had gehouden. Toch best wel spannend eigenlijk.

AIs je benieuwd bent welk levensgebied geactiveerd gaat worden door Jupiter Retrograde stuur me dan een email en ik laat het je gratis weten!

cecile@loveforecaster.com