Menu Sluiten

Meester, wanneer mogen we met pauze?

Was je ook zo opgelucht toen je op Oudejaarsavond aan je champagneglas nipte? Exit 2020. Ja toch! Super blije foto’s op je Insta. 2021 zou helemaal jouw jaar worden. Fast forward naar februari en je komt tot de conclusie dat er niet zo veel veranderd is.

Ook in 2021 hebben we te maken met autoriteiten, regels en maatregelen. Ja, heel het jaar. Saturnus, de planeet die symbool staat voor autoriteit, en Uranus, de planeet die symbool staat voor de vrijheidsstrijder, zullen elkaar het hele jaar door in een spanningsaspect ontmoeten. Met wisselende intensiteit, dat dan weer wel.

Wanneer gaan autoriteiten en vrijheidsstrijders echt hevig clashen? Dat is rond 14 februari, 14 juni en 24 december 2021. De kans is groot dat we dan nog meer protesten, demonstraties en rellen zullen zien. Wie wint er? Saturnus, de autoriteit, want Saturnus staat sterk in het teken Waterman en Uranus in Stier niet.

Vorig jaar december schreef ik er al over: https://loveforecaster.com/2020/12/18/big-authority/ De verhaallijn van 2020 zal ook in 2021 doorgevoerd worden door onze autoriteiten, maar nu onder de vlag van groepsmentaliteit. Ja, je leest het goed: niet groepsimmuniteit, maar groepsmentaliteit. Voor individualisme is in 2021 weinig plek. Wel meedoen, ja! Van welke ideologie kennen we dat ook alweer?

Wie er in elk geval meedoet is de planeet Jupiter, de planeet die symbool staat voor onze levensfilosofie en overtuigingen, ook deze staat nu in Waterman. Ook Jupiter zwaait met het vingertje: ‘’De groep, de groep! Wel bij de les blijven hè!’’

Moeten we dan weer een jaar zuchten onder het juk van schoolmeesterachtige mannetjes met een voorliefde voor het inperken van persoonlijke vrijheden en rechten? Klopt, maar we krijgen wel een pauze.

Tussen 13 mei en 28 juli 2021 reist Jupiter even weg uit Waterman. Op naar het teken Vissen! Jupiter staat sterk in Vissen en dat betekent dat we in deze korte periode schoolvakantie krijgen. Jupiter staat namelijk ook voor onze manier van horizon verbreden middels reizen en onze behoefte aan vrijheid en avontuur. Doe er je avontuurlijke voordeel mee.

Reizen, vrijheid en avontuur? Zou het echt?! Ja, eventjes. Op donderdag 29 juli word je weer in de virtuele schoolbanken verwacht. Jupiter staat dan al weer klaar in Waterman. Met de mededeling dat er nog huiswerk voor je is. Huiswerk van Saturnus. Nou, lekker dan……

Wat voor huiswerk? Saturnus staat behalve als autoriteit ook symbool voor onze zelfbeheersing, geweten en verantwoordelijkheidsgevoel. Ons schuldgevoel, angst en teleurstelling. Voel je de guilt-trip al aankomen?

Ons gereis tussen mei en juli zal worden ingezet om ons weer strak achter onze digitale lessenaar te krijgen. Het is dan onze eigen schuld, weet je wel. We krijgen dan weer een tik op onze vingers. Van een afstandje dan, want Waterman houdt van zijn personal space.

Eerdere ervaringen met transit Saturnus vierkant Uranus leren ons dat deze energie slechte economische omstandigheden en een hoge werkeloosheid inhoudt. Wat moet je nou met zo’n jaar?!

Volhouden! Waterman is een Vast teken. Eenmaal op koers veranderd deze alleen op eigen initiatief van richting. Daarnaast is Waterman vooruitstrevend, onconventioneel en origineel. Kies een nieuwe benadering, probeer een nieuwe techniek uit. Wees innovatief en excentriek. Daar kom je dit jaar verder mee. En technologie, heel veel technologie. Internet, social media, je weet toch.

Al die Zoomsessies een beetje zat? Weet dan dat er een rustpauze op je wacht. En Jupiter staat vanaf 28 december een heel jaar in Vissen. Dan heb je Oudjaarsavond 2021 echt wat te vieren.