Menu Sluiten

Op welke dagen van de week starten mensen een relatie?

Data Scientists deed een onderzoek voor Facebook. Zondag, maandag en dinsdag scoren het hoogst. Maar break-ups gebeuren vlak voor het weekend, met een piek op vrijdag/zaterdag onder mensen in de oudere leeftijdsgroepen. Voor diegenen die jonger zijn dan 25 jaar was dit patroon vergelijkbaar, maar lag het dieptepunt op donderdag/vrijdag, gevolgd door een piek op zaterdag.

Grappig: zondag, maandag en dinsdag loop je dus extra kans op een relatie. De dagen van de week vallen in astrologie onder de verschillende planeten. Zo zijn zondag en maandag, inkoppertje, afgeleid van de Zon en de Maan. Zon en Maan staan voor aspiraties en emoties. Maar dinsdag, dat is andere koek. Dinsdag valt onder Mars. De planeet Mars gaat over moed, actie, competitie, sport en sex! Interessant! Tasty Tuesday! Zouden veel relaties tot stand komen, niet uit liefde, maar uit competitiedrift? Zo van: jij bent van mij, ik zag jou het eerst? Is Love dan echt ‘a battlefield’ waarin je de competitie te slim af bent door iemand ‘off the market’ te halen? Ben zeer benieuwd wat jij daarvan vind.

Maar waarom nou die piek in break-ups in de aanloop naar het weekend? De Data Scientists denken dat mensen ervoor kiezen om een moeilijk gesprek aan het eind van de werkweek plaats te laten vinden. En dat mensen op zoek naar verandering hun oude relatie op tijd beëindigen om het weekend met een nieuw iemand door te kunnen brengen. En die toename aan relaties op zondag, maandag en dinsdag? Logisch, dit is een voortvloeisel van de festiviteiten in het weekend.

Wil jij weten op welke dinsdag, nu of volgend jaar? Dan breng ik dat in kaart, helemaal op maat, middels de stand van jouw planeten. Mail me maar!